12 vicces Esküvői szokás

Esküvői szokások, hiedelmek és babonák…

Annyi mókás hiedelem, babona és szokás övezi a NAGY NAPUNKAT, hogy azt sokan nem is gondolnátok! Jöjjenek a legjobbak!

1. Május fa

Ez egy nagyon vicces szokás, a mai napig tartják ezt a hagyományt vidéken. A szerelmes fiatalok a kiszemelt lány háza előtt fát szúrnak a földbe és valamilyen ruhát akasztanak rá. Nos amelyik fiú által kiakasztott ruhában jelenik meg másnap a lány az a befutó! Hát nem romantikus?

2. Kinek is teszik ki a szűrét?

Hát annak a fiúnak, aki lánykérőbe megy, de nem igazán nyerte el a lány szüleinek tetszését.

3. Legénybúcsú

Ki gondolta volna, de régen a legénybúcsú a gonosz szellemek elűzésére szolgált. Ma már inkább a topless csajok foglalkoztatásáról…és természetesen a legényélettől való elbúcsúzásról.

4. Miért éppen fehér?

A ruha hagyományos fehér színe tisztaságot, szűziességet, tökéletességet, életet, fényt, örömöt és ünnepélyességet szimbolizál. A fehér ruha a menyasszonyi fátyollal együtt a védettség és meghittség iránti vágyat fejezik ki. Azt, hogy a piros menyasszonyi ruha mit fejeznek ki azt nem tudjuk… :)

5. Virágszórás

A termékenységet jelképezi. Az oltárhoz vezető útra virágot szórnak, hogy a házasság rögös útját elegyengessék, és hogy sok gyermeke legyen az ifjú párnak.

6. Rizs, vagy gabona dobálás

Ez a szokás Ázsiából származik, és szintén -akárcsak a virágszórás- a termékenységet jelképezi.

7. A menyasszony elrablása

Régen meglehetősen komolyan vették ezt a babonát, mert úgy értelmezték, hogy ha a szertartás alatt sikerült elrabolni a menyasszonyt, a vőlegény meg sem érdemli, hogy feleségül vegye.

8. Mire is szolgálnak a koszorúslányok?

Hát az ara védelmére. A koszorúslányoknak eredetileg az volt a feladata, hogy díszes ruhájukban megtévesszék azokat, akik az arát el akarták rabolni. Egy másik változat szerint koszorúslányok csak helyi hajadonok lehettek, akik a menyasszony előtt felvonulva lehetőséget kaptak arra, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek – és így férjet találjanak. Azért viseltek egyforma ruhát, hogy mindegyikük egyenlő eséllyel indulhasson.

9. A harisnyakötő viselése

A menyasszonyi ruha a hiedelem szerint szerencsét hozott. A vendégek próbáltak hazavinni egy-egy darabot a ruhából. A menyasszonyt a harisnyakötője védte meg a teljes ruhátlanságtól.

10. A harisnyakötő eldobása

Akárcsak a csokor eldobása, szintén a következő házasságkötést szimbolizálja, de ebben az eseteben a fiúknak kell versengeniük a menyasszony intim ruhadarabjáért.

11. Porcelántörés

A gonosz szellemek elűzésére. A hiedelem szerint a gonosz szellemeknek egyetlen gyenge pontja van: szegények félnek minden zajtól.

12. Menyasszony vs. küszöb

Az első közös lakásba költözéskor az újdonsült férj ölben viszi át a menyasszonyát a küszöbön. Nos ez nem éppen a pasi erejének fitogtatására szolgál! De nem ám! Ennél sokkal logikusabb a válasz: ezzel csapják be a gonosz szellemeket, (akik mellesleg a küszöb alatt laknak) hogy csak egy személy lépett be a lakásba. Trükkös mi?

Legfrissebb cikkeink elsőként rajongóinknak!

8 ütős poén a házasélet világából

A jó házasság 4 alapszabálya

Karikagyűrű katalógusCopyright © KARIKAGYŰRŰK, JEGYGYŰRŰK, ELJEGYZÉSI GYŰRŰK Minden mennyiségben, akár AZONNAL IS! 2010. A weboldal Wordpress motorral fut.

Webdesign: ZINA LEMMIKKI


Küldd el barátaidnak email-ben Email küldése
X